Over mij

Hee, ik ben Cilla en ik help jou je dier écht te begrijpen

Al sinds ik ter wereld kwam, voel ik me verbonden met dieren

Ik groeide op in een huis vol katten, een hond, konijntjes, hamsters en zelfs slangen. Als mijn moeder ook maar de kans zag, propte ze me in de kinderwagen richting de kinderboerderij, hertenkamp of parkjes met allerlei vogels. Ik werd dan letterlijk neergezet tussen de beestjes, die enthousiast op mij afkwamen voor een aai en een groet. En oh, wat vond ik dat altijd fijn! Ik kwekte hardop tegen ze en was toen eigenlijk, zonder dat ik dat wist, al dierentolk. Ik voelde wat zij voelden en ‘hoorde’ hun gedachten.

Helaas snapte niet iedereen dit, en ik werd dan ook vaak voor gek verklaard als ik mensen vroeg wat de dieren hén vertelden. Ik ging het geloven, sloot me af en besloot te stoppen met luisteren naar dieren. Ik had het me vast verbeeld…

Dit probeerde ik jaren vol te houden, maar eigenlijk is het nooit écht gestopt. Ik bleef de emoties, gedachten en verzoeken van dieren horen en voelen. En, als ik nu terugkijk, is alles wat ik in mijn leven deed ontstaan uit dierenliefde en de wens om mensen en dieren met elkaar te verbinden.

Ik wist natuurlijk al snel dat ik dierenarts wilde worden...

…maar dit werd van alle kanten afgeraden. “Jij snapt de ballen van rekenen en wiskunde, Cilla. Dus zet die dierenartsdroom maar uit je hoofd.” 

Na bizar veel verschillende opleidingen, banen, omwegen en twijfels, koos ik uiteindelijk voor een universitaire studie Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ik studeerde af en werkte 15 jaar in de communicatiewereld. Schreef teksten voor magazines, werkte bij reclamebureaus, werd online vegfluencer met mijn platform SquatCilla.nl, gaf lezingen over de vegan lifestyle, startte een eigen plantbased horecazaak in Rotterdam… ik deed van alles om er via mijn expertise – communicatie – voor te zorgen dat dieren en mensen meer met elkaar in verbinding kwamen.

“What’s yours will find you”

Toch voelde ik dat er méér was… een innerlijk weten dat me maar bleef porren. Ik kon er alleen mijn vinger niet op leggen.

Tot de boeken over dierencommunicatie en -healing van o.a. Carol Gurney en Margrit Coates op mijn pad kwamen. Wat herkenbaar hoe zij dieren konden verstaan! En hoe magisch dat er op deze manier begrip en verbinding wordt gecreëerd tussen dier en mens, iets waar ik vroeger altijd van droomde.

Zo ging het balletje rollen en maakte ik een vogelvlucht. Ik volgde cursussen Dierencommunicatie om weer te herinneren hoé, volgde workshops zoals Katten-EHBO, Bach Bloesem Therapie en Energetische Balans voor Dieren. Ik behaalde mijn 1e en 2e Reiki graad en schreef me uiteindelijk – als kers op de taart – in voor een 3-jarige studie Natuurgeneeskunde voor Dieren. Ik nam ontslag en volgde ein-de-lijk mijn hart. En sinds ik dat heb gedaan, voel ik met heel mijn hart dat ik gevonden heb waar ik al die jaren naar zocht. 

Meer weten over mij en mijn levensmissie? In deze inspirerende podcastaflevering met Anky vertel ik je alle ins en outs… 🎙⤵️

Dierenliefde

Ik doe dit werk 100% uit dierenliefde. Het welzijn en de gezondheid van jouw dier staan bij mij voorop. Zonder consessies.

Open en eerlijk

Of het nu om mijn bevindingen, adviezen of coaching gaat: ik ben altijd open, eerlijk, transparant en to the point.

Gediplomeerd

Voor al mijn diensten heb ik een diploma of certificaat. Zo weet je zeker dat jouw dier bij mij in veilige handen is.

Mijn favorieten

Plek

Het bos! Ik kom er zo ultiem tot rust. 

food

Oh, eigenlijk alles wel. Ik ben gek op eten! Van zoet tot hartig en van uienringen tot baklava. Uiteraard wel vegan 🙂

Sterrenbeeld

Zon: Tweelingen
Maan: Schorpioen
Ascendant: Weegschaal

Dier

Katten! (in het bijzonder mijn kattin Sushi)

Drankje

Cappuccino (met havermelk!)

Heb jij altijd willen weten wat er in 't koppie van je dier omgaat?

JOIN THE CLUB!

Elke week gratis dierennieuws, waardevolle tips en advies?

I got you! Schrijf je in voor de Savage Animal Highlights en krijg wekelijks leuke tips, waardevolle lessen van de dieren, als eerste een overzicht van aankomende trainingen en veel meer! En wees niet bang dat ik je platbombardeer met spam, daar hou ik zelf ook niet van 😇