Bach Bloesem Remedie voor dieren: wanneer? hoe? waarom?

Bach Bloesem Remedies. Misschien heb je er al weleens van gehoord. Misschien ook niet. Vaak worden de remedies succesvol ingezet voor mensen, maar wist je dat het ook veel kan doen voor je hond of kat?

In dit artikel leg ik je uit waarom Bach Bloesem Remedies voor dieren werken als een tierelier, en hoe op maat gemaakte remedies bijdragen aan de gezondheid van jouw pluizige vriendje(s).

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

First things first! Want wat zijn Bach Remedies überhaupt? Bach Bloesem Remedies zijn vloeibare extracten van bloemen, planten en bomen die worden gebruikt om emotionele disbalans te corrigeren. Deze natuurlijke, erkende therapie, ontwikkeld door Dr. Edward Bach rond 1930, richt zich op het herstellen van emotioneel evenwicht en welzijn bij zowel mensen als dieren. Dokter Bach geloofde dat negatieve emoties de oorzaak zijn van veel lichamelijke klachten en aandoeningen, en dat het behandelen van die emoties zou leiden tot genezing van het lichaam. Hij identificeerde net voor zijn dood in totaal 38 verschillende remedies, elk gericht op een specifieke gemoedstoestand of emotie.

Hoe werken Bach Bloesem Remedies voor dieren?

Net zoals bij mensen, kunnen dieren een breed scala aan emoties ervaren, variërend van angst en onzekerheid tot jaloezie en overbezorgdheid. Deze emoties kunnen leiden tot gedragsproblemen, stress en zelfs fysieke problemen en pijn bij dieren. De Remedies worden ingezet om deze emotionele onevenwichtigheden bij dieren aan te pakken, waardoor ze zich kalmer, rustiger en gelukkiger kunnen voelen. Ik heb al diverse dieren met Bach behandeld en ben ontzettend blij met de resultaten! Het is wel de bedoeling dat de Remedie op maat wordt afgestemd op het dier. Ga daarom niet zelf lopen hannesen, maar schakel iemand in die weet hoe dit werkt.

Wanneer inzetten voor dieren?

  1. Angst en nervositeit: Veel dieren ervaren angst en nervositeit in verschillende situaties, zoals onweer, vuurwerk, bezoek aan de dierenarts of alleen gelaten worden. Bach Bloesem Remedies zoals Rock Rose, Mimulus en Aspen kunnen helpen bij het kalmeren van deze angstige gevoelens en het bevorderen van een gevoel van veiligheid.
  2. Gedragsproblemen: Dieren kunnen gedragsproblemen vertonen als gevolg van trauma, stress, verveling of territoriaal gedrag. Bach Bloesem Remedies zoals Cherry Plum, Vine en Beech kunnen worden gebruikt om deze gedragsproblemen aan te pakken en een meer gebalanceerd gedrag te bevorderen.
  3. Trauma en verlies: Dieren kunnen net als wij ook intens verdriet ervaren als gevolg van verlies van een metgezel, verhuizing of andere veranderingen in hun omgeving. Remedies zoals Star of Bethlehem, Honeysuckle en Walnut kunnen helpen bij het verwerken van deze emoties en het bevorderen van genezing.
  4. Onzindelijkheid: Onzindelijkheid bij huisdieren kan soms worden veroorzaakt door stress of angst. Bach Bloesem Remedies kunnen helpen bij het verminderen van deze negatieve emoties en het bevorderen van gewenst gedrag, zoals zindelijkheidstraining.

Hoe geef je de Bach Bloesem Remedie aan je dier?

Bach Bloesem Remedies kunnen op verschillende manieren aan dieren worden gegeven, afhankelijk van de voorkeur en behoeften van het dier:

  1. Directe toediening: Druppel de remedie rechtstreeks in de mond van het dier met behulp van een pipet of druppelflesje. Dit is de meest effectieve, en meteen ook mijn favoriete, methode voor dieren die gemakkelijk te hanteren zijn.
  2. Toevoeging aan water of voer: Ben ik zelf wat minder fan van, maar soms is het niet anders. Voeg een paar druppels van de Bach Bloesem Remedie toe aan het drinkwater of voer van het dier. Of in een snackje, kan ook nog.
  3. Topische toepassing: Bij honden is dit het geven van de druppels vaak makkelijker te doen dan bij katten. Daarom kun je de druppels bij katten ook op hun voorpootjes doen, zodat ze het er zelf aflikken 🙂 werkt bijna altijd! Ook op de uiteinden, dus de puntjes van de oren, kan werken.

Het is belangrijk om te onthouden dat Bach Bloesem Remedies geen vervanging zijn voor medische zorg, en dat dieren met ernstige gezondheidsproblemen altijd door een goede, liefst holistische, dierenarts moeten worden onderzocht en behandeld.

Lang verhaal kort?

Bach Bloesem Remedies kunnen een geweldige uitkomst zijn voor het emotioneel welzijn van je dieren. En ik heb er zelf in mijn praktijk al goede resultaten mee bereikt! Het vermindert stress, verzacht bij trauma’s en bevordert de algemene gezondheid van onze lieve pluizenbollen. Ga niet zelf met Bach Bloesems aan de gang als je er geen ervaring mee hebt of opleiding hebt gedaan, maar trek aan de bel bij een gecertificeerde therapeut.

Wanneer we de emotionele behoeften van onze dieren beter begrijpen en ondersteunen, kunnen we een diepere band met hen opbouwen en bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven. En basically is dat eigenlijk alles wat we willen, right?

Wil je meer weten over Bach Bloesem Remedies en wat het voor jouw dier kan betekenen? Neem dan contact met me op via mail of Instagram! Ik help je graag verder met het zoeken en maken van de perfecte remedie voor jouw hond of kat.

Hee, ik ben Cilla

Vertel hier kort over je blog, waar het over gaat en hoe jij baasjes helpt. Link eventueel naar je homepagina of over mij-pagina voor meer info. Dit tekstje is ook goed voor je SEO.

Plaats hier de titel van je weggever
meer blogs

JOIN THE CLUB!

Elke week gratis dierennieuws, waardevolle tips en advies?

I got you! Schrijf je in voor de Savage Animal Highlights en krijg wekelijks leuke tips, waardevolle lessen van de dieren, als eerste een overzicht van aankomende trainingen en veel meer! En wees niet bang dat ik je platbombardeer met spam, daar hou ik zelf ook niet van 😇

Dit wil je misschien ook lezen: