Close

Deze 7 foods zorgen voor een awesome seksleven!

Zo nu en dan kom ik ze weleens tegen in online discussies: mensen, en dan met name mannen, die nog steeds denken dat dieren eten stoer is. Kilo’s vlees achterover stouwen staat voor hen gelijk aan mannelijkheid, en vaak geven ze dat ook als reden waarom ze ‘vlees never kunnen laten staan’. Naast dat het natuurlijk klinkklare onzin is blijf ik het vooral hilarisch vinden dat sommigen blijkbaar alleen een dikke fluit krijgen van een biefstuk…

Anyway, naast dat ik erom moet lachen is het wetenschappelijk gezien ook nog eens niet waar. Zo vertelde dokter Aaron Spitz, uroloog en auteur van The Penis Book, afgelopen maand in het programma Jinek dat het zelfs beter zou zijn als alle mannen vegan zouden worden. Het eten van vlees is namelijk allesbehalve goed voor je seksleven omdat het consumeren van dierlijke producten de kans op impotentie en hart- en vaatziektes aanzienlijk vergroot. En waar kun je dit als eerste aan merken? Juist, omdat je vlag daar beneden steeds vaker half stok hangt.

Daarom dacht ik: laat ik eens een artikel schrijven over 2 dingen waar ik heel vrolijk van word: seks en eten. Want hoe cool is het als je invloed kunt hebben op je seksleven, enkel en alleen omdat je goed en lekker voer in je laadklep schuift? Precies. Dat dacht ik! Dít zijn de zeven beste vegan foods voor een awesome seksleven. Met recht #foodporn, dus. You can thank me later.

1. Aardbeien

Ze zien er niet alleen sexy uit (geef toe!), ze zijn het ook. Aardbeien bevatten veel foliumzuur, een B-vitamine die de geboorteafwijkingen bij vrouwen helpt af te weren en daarnaast zorgt voor vrolijke spermacellen bij de man, volgens een Californische studie.

Ik eet ze zelf het liefst met wat soja yoghurt, maar dippen in plantbased chocopasta is ook een goede optie. Al was het alleen maar omdat pure chocolade dankzij de libido stimulerende methylxanthines het vuurtje nog wat extra opstookt, zéker bij vrouwen!

2. Avocado’s

‘Whaaat? Dit klinkt te mooi om waar te zijn!’ Ja, true story. Maar het is toch echt zo. De aanwezigheid van de onverzadigde vetzuren in avocado’s zorgen er namelijk voor dat het bloed naar de juiste plekken vervoerd kan worden… also down there, indeed. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine B6 en kalium – beide goed voor het boosten van de mannelijke hormoonproductie.

Deze groene dikzakken zijn dus niet alleen verslavend lekker, maar ook nog eens fijn tussen de lakens. Althans, als je ze opeet dan. Overdrijf het ook weer niet; een halve avo per dag is meer dan voldoende. Gezonde vetten zijn nog steeds vetten, en corpulentie schijnt niet heel bevorderend voor de erectie te zijn.

3. Chilipepers

Chilipepers zijn een goede optie omdat deze capsaicine bevatten, een substantie die het boeltje vanbinnen lekker opstookt. Het stimuleert de zenuwuiteinden, laat het hart sneller kloppen en is verantwoordelijk voor een endorphine boost in je lichaam. Maar eigenlijk geldt het voor alle pepers wel zo’n beetje. Tabasco forever, alles.

Persoonlijk gooi ik overal pepers over, puur omdat ik het lekker vind. Maar onder andere deze studie wees uit dat mannen die veel pittig eten vaker een hoger testosteron level hebben. Dubbel lekker.

4. Kaneel

Eerder schreef ik al over kaneel als antioxidant, maar deze specerij is voor veel meer dingen een uitkomst. Een studie uit 2009 toonde aan dat kaneel de bloedsuikerspiegel in balans kan houden. Met andere woorden: een stabiel bloedsuiker voorkomt pieken en dalen in je energie, zodat je niet op het moment supreme in slaap kukelt.

Daarnaast zorgt kaneel ervoor dat je bloedcirculatie en je gevoeligheid verbeteren. Volgens sommigen kan dit zelfs al door aan een kaneelstokje te ruiken…

5. Watermeloen

Deze vrucht is vooral goed nieuws voor mannen, aangezien watermeloen zelfs vergeleken wordt met Viagra. In het vruchtvlees én de schil van de watermeloen zit volgens dit onderzoek namelijk citrulline, een aminozuur dat helpt bij het ontspannen en vergroten van de bloedvaten.

Citrulline wordt in het lichaam vervolgens omgezet naar arginine, een aminozuur dat het circulatiesysteem beïnvloedt. De relatie tussen citrulline en arginine helpt de gezondheid van het hart, en een goed hart = een goed seksleven. BAM!

6. Bananen

Handjes in de lucht als je ook elke dag een banaan door je shake of havermout kwakt! De vorm van deze vrucht wekt bij veel mensen al suggestieve gedachten op (ik zeg niets…), maar het blijkt dus dat dit niet helemaal uit de lucht komt vallen.

Bananen (en ananas trouwens ook) bevatten veel bromelaïne, een enzym dat de sex drive en potentie bij mannen bevordert. Daarnaast zijn ze rijk aan kalium en riboflavine, die zorgen voor lekker veel energie. Goed voor een stevige ‘workout’, dus.

7. Groene bladgroenten

Nu begrijp ik beter waarom Popeye non-stop met die blikjes spinazie zeulde! Het geheim van groene bladgroenten, zoals rucola, spinazie en boerenkool, is dat er veel arginine in zit. En dit aminozuur is goed nieuws voor de courgette van je eega 🙂 Als arginine in je lichaam komt, wordt het namelijk omgezet naar stikstofmonoxide, dat helpt om het boeltje rechtop te krijgen én te houden. En dat is fijn, tijdens een gezellige nacht.

Nog een reden om niet te zuinig te zijn met bladgroenten is dat ze de hersteltijd na het sporten verkorten én helpen de spiergroei te bevorderen. Je zal dus niet alleen meer pret in bed hebben, je ziet er ook nog eens fokking lekker uit. Helpt ook wel mee, denk ik zo.

Mis jij nog foods in dit rijtje die jou on fire zetten? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments of via Facebook of Instagram. En oh ja, vergeet je niet elke woensdag te luisteren naar mijn podcast? #vindikleuk

svg8 min read

Leave a reply

svg

Hi! Ik ben Cilla

cilla@savagecilla.nl

Vegan ethisch influencer, blogger, spreker, podcastmaker

Nice dat je er bent! Op dit plantbased platform neem ik jou mee in mijn wereld waarin taboes, ongelijkheid, ongemakkelijkheden en bullsh*t bespreekbaar zijn. Rauw én recht voor z’n raap.

Follow me!
Trending Now
Subscribe & Follow