Close

Het begon allemaal in 2014 als een idee. Een idee voor een website waar ik al mijn kennis over plantaardig eten in combinatie met krachtsport kon delen...

Ik werkte al een aantal jaren als journalist en redacteur voor online en papieren magazines en wist dat er in die periode eigenlijk geen Nederlands platform bestond dat de onderwerpen vegan en sport combineerde. Aangezien ik nog veel opgetrokken wenkbrauwen en scheve gezichten kreeg wanneer ik in de gym vertelde dat elke dag keihard trainen, spieren opbouwen en plantaardig eten uitstekend samengingen, besloot ik het maar gewoon te doen. Ik lanceerde mijn eigen platform!

IMG_4811

En ja, dat werd een succes. Met mijn artikelen op SquatCilla.nl, bijbehorende socialmediakanalen, workshops, lezingen en gastcolleges inspireerde, motiveerde en informeerde ik maandelijks zo’n 40k volgers richting een plantaardig(er) en sportiever leven. Bedrijven als Greenchoice, T-Mobile, Alpro, Adidas en Body & Fitshop haakten aan. Uiteindelijk won ik de Food Blog Award van 2017 en ging ik er met zilver vandoor tijdens de Vegan Awards van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, categorie ‘Beste Vegan Blogger. 

Onder het mom van blijven groeien, jezelf steeds opnieuw uitvinden en tijden van reflectie beëindigde ik het SquatCilla.nl avontuur in 2020. Ik wilde méér dan alleen maar praten over de sport-vegan combi. Ik wilde méér dan alleen de focus leggen op een fit uiterlijk. En ik wilde méér mensen laten nadenken over ethiek, vegan leven en duurzaamheid. Dus dat deed ik!

Over SavageCilla.nl

Waar SquatCilla stopte gaat SavageCilla verder. Time to go next level. Een level waar uiteraard nog steeds over de vegan lifestyle en food wordt gepraat, maar ook over taboes, empowerment, sustainability, bodypositivity en gezondheid, zowel voor je lijf als je mind. Een soort veganüberawesomeness 3.0. 

De blogs op dit platform gaan voornamelijk over de vegan lifestyle, food, achtergronden, voedingsstoffen en alles daar tussenin, van vitamines tot vooroordelen. De podcasts gaan vooral over taboes en zaken waar iedereen weleens aan denkt maar nauwelijks over durft te praten. Van bewust kinderloos zijn tot ayahuasca ceremonies en van angststoornissen tot polyamorie. Alles voor een taboeloze, vrijere wereld, waar alles bespreekbaar is en ‘raar’ niet bestaat (net als ‘normaal’, trouwens). Recht voor z’n raap en zónder geitenwollensokkengeblaat. Dat was wel duidelijk, denk ik zo.

Heb je ideeën, opmerkingen, suggesties voor een podcast of artikel, wil je samenwerken, een bakkie pleur drinken of gewoon even samen kletsen? Awesome. Je mag mailen naar cilla@savagecilla.nl of stuur een bericht op FacebookLinkedIn of Instagram.

Cheers,
Cilla

Cilla_WH
Cilla_roze_logo